Mae West
Vrouwencultclub

Mae West is de naam van een vrouwencultclub in Amersfoort, in maart 2003
opgericht en sindsdien geleid door Marga Hiemstra en Conny Meslier.
Zij hebben 39 interessante en prettige vrouwen met zeer uiteenlopende beroepen en/of bezigheden uitgenodigd om lid te worden. Van de leden verwachten ze een brede culturele belangstelling en een actieve betrokkenheid.
Minimaal vier, maximaal  zes keer per jaar organiseren zij een evenement. Dat varieert van het uitnodigen van gasten die iets vertellen of laten zien voor de Mae Weststers, meestal in Huize De Wachter aan de J.P. Heijelaan 4 in Amersfoort, soms op locatie, tot het bezoeken van voorstellingen en tentoonstellingen. Verder vinden zij het belangrijk dat de Mae Westers elkaar op ongedwongen wijze beter leren kennen, dus eten ze vaak gezamenlijk voor of na een bijeenkomst een home cooked meal of gaan ze uit eten.
De kosten van honorarium gasten, high tea, diner en/of drankjes worden hoofdelijk omgeslagen en laag gehouden zodat het voor alle leden betaalbaar blijft.

Gasten waren o.a. ballerina Valerie Valentine, schrijfster/actrice Annemarie Oster, schrijfster/wereldreizigster Carolijn Visser, tangoduo Arjan en Marjanne Sikking, publiciste Cora Postema over internetdating, oriëntaalse buikdanseres Maaike Prüst, schrijfster/kunstcritica Lucette ter Borg, zich zelf op gitaar begeleidende zangeres Josée van der Staak, coördinatrice buitenlandcorrespondenten van NOVAtv Dieuwke van Ooij, beeldend kunstenares Margaretha Broers, tuinarchitecte en Mae Westster Beline Geertsema.
De Mae Westers  zijn naar voorstellingen geweest van Smoeders van Maria Goos in Utrecht, De Ballerina van Roeland Kerbosch in Utrecht, De Daad van TheaterEnZO in Amersfoort, Moordwijven met Loes Luca in Rotterdam. Ze zijn rondgeleid in het Amsterdams Stedelijk Museum door de expositie Goud onder leiding van conservatrice Marjan Boot, ze hebben gesmuld tijdens een kunstbrunch met lezing door eigen leden (Marian Dessing, Heleen Jonkman en Gerda Kalmann), hebben pokerles gekregen van professionele pokeraar Tom Felius en maakten een informatieve fietstocht door Vathorst olv directeur Trudy Mooij met aansluitend een diner in De Kamers.

Waarom de naam Mae West?  Conny en Marga zochten een sterke Dolle Mina-achtige titel. Uiteraard zijn allerlei geestige namen de revue gepasseerd. De naam Mae West bleek de juiste uitstraling te bezitten: iets cultureels, provocerends, speels, uitdagends, ondeugends, vrouwelijks, gezelligs, pikants, ironisch. Daarnaast is het een verkapte hommage aan Eelke de Jong, die een boek korte verhalen schreef, getiteld Mae West in Giethoorn.


Biografie Mae West: klik hier
Foto's: klik hier