Bolle Brug

De Bolle Brug bestaat uit tien huizen en tien appartementen in 1995 gebouwd door de fameuze Belgische architect Jo Crepain in hartje centrum van Amersfoort. Gelegen aan de voet van de Lievevrouwetoren in de Breestraat.
Amersfoort wordt vaak geografisch middelpunt van Nederland genoemd, of kadastraal middelpunt van Nederland. En dat voelt sterk.

Mijn huis heb ik vanaf tekening gekocht en daarom kon ik een donkere kamer midden in een gedeelte zonder ramen bouwen. Helaas sta ik niet meer in de donkere kamer. Eens was het werken erin een van de lusten van mijn leven. Na een moeizame overbruggingsperiode van twee jaar, geheel verdrongen door het digitaal verwerken van foto’s.

Vanaf de eerste dag streek een gevarieerde groep levensgenieters neer in dit gebouw in het centrum. Sindsdien is er een actieve buurt ontstaan, die regelmatig originele feestjes organiseert.
Ons eerste lustrum hebben we doorgebracht in Antwerpen, waar alle buren geweldig gastvrij zijn ontvangen door architect Jo Crepain.
Tijdens ons tweede lustrum hebben we een maand lang onze eigen Amersfoortse vlag met buurtlogo uitgestoken. Alle 21 huizen hadden een of twee Bollebrugvlaggen uithangen, bovendien had iedereen een eigen wimpel erbij ontworpen. Daarnaast was het totale gebouw maandenlang feestelijk verlicht.

Dit alles onder het motto van Loesje: ‘Het is de kunst om van geluidsoverlast een buurtfeest te maken’ en ‘een goede buur is iemand die je over het tuinhek toelacht, maar er niet overheen springt’.
Mijn voordeur staat aan de Breestraat, de tuin aan de Westsingel. Onder ons gebouw ligt een particuliere parkeergarage.
Kortom het is aangenaam wonen op de hotspot!

Foto's: klik hier